top of page

Mijn Werkwijze

U kunt telefonisch of per mail een afspraak bij me maken. Wanneer u bij me komt begin ik samen het vooraf door u ingevulde intakeformulier door te nemen. Dit om een beeld te krijgen van uw klachten, medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Ook is het belangrijk om te kijken wat er leeft. Zo komen we samen tot een voorstel van behandeling of behandelplan.

 

Als u mij als therapeut wilt bezoeken en u heeft een nieuwe klacht waarvoor u nog niet eerder bent behandeld, adviseer ik u om eerst ook met uw huisarts of specialist te overleggen. Mijn consult/behandeling komt nimmer in de plaats van reguliere behandelwijzen, maar kan een bijzondere aanvulling of ondersteuning bieden.

 

Er zijn vaak meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht en het herstel ervan. Bij acute klachten kunnen vier tot zes behandelingen voldoende zijn, in enkele gevallen is één behandeling al genoeg om de klachten te verlichten. Bij chronische klachten moet er na vier behandelingen een duidelijke reactie optreden die duidt op beweging in het (ziekte)proces of het herstel daarvan. In overleg wordt steeds besproken hoe we verder zullen gaan. Het kan zijn dat ik u doorverwijs naar andere behandelaars en of dat ik u ondersteunend blijf behandelen.

 

Ik werk intuïtief en met beide voeten op de grond. Rust, aandacht en vakkennis vind ik belangrijk in mijn werk als voetreflexzonetherapeut en vanzelfsprekend hanteer ik een geheimhoudingsplicht. Ik stel geen medische diagnose en schrijf geen geneesmiddelen voor.

 

Alle behandelgegevens worden verwerkt en gebruikt conform de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Bij aanvang van de behandeling wordt ervan uitgegaan dat u toestemming geeft om uw persoons- en behandelgegevens op te slaan ten behoeve van uw behandeling. Tevens nemen we samen de reden van het tekenen van een behandelingsovereenkomst en een privacyverklaring door. In mijn praktijk gelden de Algemene Voorwaarden die u van mij toegestuurd krijgt vooraf aan de behandeling in een mail.

Klik hier voor de privacyverklaring

bottom of page