top of page

Mogelijkheden

  • Voetreflextherapie

Voetreflexzonetherapie is al eeuwenlang een effectief gebleken natuurgeneeswijze. 
Het is een holistische therapie. Dat wil zeggen dat er tijdens de behandeling ruim aandacht is voor u als mens in het geheel, en niet alleen voor uw klacht. Ik maak gebruik van acupunctuurpunten, reflexzones en meridianen op uw voeten en onderbenen. Eventueel ook op handen, armen en hoofd. Dit afhankelijk van de klacht. Op de voeten bevinden zich reflexpunten die corresponderen met alle organen, klieren, spieren, botten en zenuwen in ons lichaam. Door massage of druk uitoefening op deze punten worden de organen en bloedsomloop gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd en uw zelf genezend vermogen in werking gezet. Het doel is het herstellen van de natuurlijke balans in alle functies van uw lichaam. Zowel geestelijk als lichamelijk. Er komt weer evenwicht tussen hoofd, hart, gevoel en lichaam. Tevens brengt het een diepe ontspanning teweeg.

 

Bij voetreflextherapie kan er een tijdelijke verergering van klacht(en) ontstaan. Tot enkele dagen na de voetreflexbehandeling kunt u merken dat er afvalstoffen zijn losgekomen die door het lichaam worden afgevoerd (bv. donkere urine, meer ontlasting en transpiratie enz.) Om uw lichaam daarbij te ondersteunen, is het belangrijk om de eerste dagen na de behandeling extra water te drinken. Voetreflextherapie is niet alleen gemasseerd worden. Van de cliënt wordt verwacht dat hij/zij zichzelf goed in de gaten houdt en eventuele veranderingen signaleert en bespreekt met de therapeut. 

 

  • Massage bij kanker

Masseren bij het hebben van kanker of het traject nadien behoeft een andere benadering dan het krijgen van een gemiddelde massage. Er is aandacht voor uw mogelijkheden als mens tijdens uw ziek zijn. Vaak kan er juist niet te uitgebreid gemasseerd worden, maar kan er met zachte massage/aanraking die aangepast is aan wat u zelf aan kunt en wat het lichaam gezien behandelingen of het herstel daarvan aan kan.

Het is meer dan verdiend dat u dan zo nu en dan niet functioneel met uw lichaam bezig hoeft en dat u even een zachte ondersteuning kunt ontvangen. Veel mensen ervaren dit als erg waardevol. Er wordt extra gelet op wat veilig is, zodat het zeker geen extra reactie op uw lichaam geeft gezien oedeem of verergering van neuropathieklachten. Juist in het aanleren van deze vorm van massage geven zijn de contra- indicaties doorgenomen en wordt de massage aangepast wat op dat moment voor u verstandig is.

Ik ben aangesloten als therapeut bij het “Netwerk Massage bij Kanker”. Door even de moeite te nemen om op de site “Massage bij kanker” te kijken krijgt u uitgebreid informatie waar en waarom deze wijze een meerwaarde heeft.

  • Ontspanningsmassage

Het is mogelijk om door middel van een ontspanningsmassage even tot u zelf te komen. In overleg wordt er gekeken hoe deze massage eruit kan zien. Meestal bestaat deze uit een deelmassage van de rug, voeten, handen, onderbenen en hoofd. Dit in combinatie met gebruik van een ontspannende massageolie.

Om meer in uw gedachten en verwerkingen te komen kunt u kiezen voor een “metamorfosemassage” die alleen op handen, voeten en hoofd uitgevoerd wordt. Door een moment van rust te nemen ervaart u wat er op het moment is en u niet bezig blijft met de zaken die nog moeten…….

  • Aroma- en aquazorg

Door middel van het werken met natuurlijke stoffen zoals water en (essentiële) oliën is het mogelijk om klachten te ondersteunen. De oliën kunnen gebruikt worden tijdens de massage, verwerkt in een geur-inhaler (denk aan bv ondersteuning van hooikoorts of ervaren van onrust) of in een toegepast huidproduct (bij jeuk, enz.) die op u is afgestemd. Tevens kunt u ervaren wat een warme- of koele pakking voor u kan betekenen bij pijn of b.v. spierklachten of reuma. Voor specifieke klachten ter verbetering van de sensibiliteit en/of doorbloeding van het vaatstelsel in handen en/of voeten is het krijgen van koolzuur bad ook een optie. De kennis is verkregen door het volgen van een gedegen opleiding. Meermaals is gebleken dat mensen met neuropathie hier baat bij kunnen hebben.

bottom of page